najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Danas počinje 50. Gitarijada

Jubilarna 50. Gitarijada počeće večeras, a za nagrade će se takmičiti 12 bendova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Srbije.

Plasman u polufinale ovogodišnje Gitarijade bendovi su obezbedili na tri načina: pobedom na jednoj od šest mini Gitarijada koje su organizovane u šest gradova Srbije, pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu i odlukom žirija 50. Gitarijade.

Nastupiće “Brat” (Užice), “Klot” (Beograd), “Logic System Disorder” (Banjaluka), “Belo u boji” (Gornji Milanovac), “Disciplinski postupak” (Kuršumlija), “KBK” (Čačak),

“Nu Ance” (Bugarska), “Hadži prodane duše” (Užice), “Zemljotres” (Zrenjanin), “Rok u ponoć” (Bajina Bašta), “Dark Sky” (Kosovska Mitrovica) i “Mamurlook” – mešoviti bend iz Varaždina i Beograda.

Pobednik 50. Gitarijade, odlukom žirija, dobija snimanje svog prvog albuma.

Nakon prvog polufinala i svečanog otvaranja na Gradskom stadionu na Kraljevici nastupiće grupe “Zlatni prsti”, “Teška industrija”, “Ritam nereda”, “Orthodox Celts” i “Van Gogh”.

Druge večeri publiku u revijalnom programu očekuju koncerti grupa “Bjesovi”, “Eyesburn” i “Riblja čorba”, a poslednje večeri pored finala takmičenja i proglašenja pobednika, najavljeni su koncerti sastava “Love Hunters”, “Kerber” i za kraj “Uriah Heep”.

Nakon koncerata svakog dana biće prikazivani filmovi u okviru “Free Rock Cinema”.

Ulaz na Gitarijadu je besplatan, a za sve posetioce obezbeđen je i besplatan smeštaj u rok kampu uz jedan obrok dnevno.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike