najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Danas u Grockoj počinje 19. Likovna kolonija

Danas se u Grockoj otvara 19. Likovna kolonija koju ova beogradska opština organizuje u okviru 49. „Gročanskih svečanosti“.

Kolonija će raditi od 27. do 31. jula u prostoru zaštićene kulturno-istorijske ambijentalne celine „Gročanska čaršija“, zatim u spomeniku kulture Rančićeva kuća i a drugim inspirativnim lokacijama Grocke.

Svečano otvaranje ovogodišnje kolonije zakazano je za 20 časova na Letnjoj sceni, na platou kod Gradske opštine.

U okviru svečanog otvaranja biće predstavljeni umetnički radovi sa prethodne, kao i ranijih kolonija, uz numere u izvodjenju nagradjenih učenika Muzičke škole u Grockoj. U drugom delu programa nastupa popularni i atraktivni beogradski neo-etno sastav „Vrelo“.

„Likovna kolonija 2016“ svoj umetnički koncept zasniva na inspirativnom prirodnom okruženju po kojem je Grocka dobila naziv „Mala Kalifornija“, na bogatom kulturnom nasledju po kojem je čuvena, a zasniva se i na autorskom pečatu učesnika koji će likovno preneti svoj doživljaj stare varošice na Dunavu, koja je kao takva upisana u knjige još u 16. veku.

U ovogodišnjoj koloniji učestvuje 14 eminentnih likovnih i primenjenih umetnika.

Likovna kolonija opštine Grocka je osnovana 1997. godine i spada u kulturne manifestacije od značaja za grad Beograd. Organizator ove kulturne manifestacije je Centar za kulturu Opštine Grocka.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike