U trendu

Deo programa Bitef festivala u halama Luke Beograd

BEOGRAD – Cela druga polovina Bitef festivala biće smeštena u nekoliko hala Luke Beograd, koja će u periodu od 22. do 26. septembra biti centralno mesto na kome će se izvoditi predstave glavnog, ali i pratećih programa festivala, najavili su danas iz organizacije festivala.

Tako će publika Bitefa, u Luci Beograd moći da pogleda čak pet predstava glavnog programa: „Nemoralne priče – 1. deo: Kuća majka“, kompanije Non nova, čije autorstvo potpisuju Fia Menar i Žan-Lik Božol, „O mesu i betonu“ koreografkinje Lusijane Lare u produkciji kompanije Anti Status Kvo, „Ali: Strah jede dušu“ Sebastijana Horvata u produkciji Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana. Takođe, cirkusku predstavu „Retke Ptice“ grupe autora u produkciji kompanije Vuk za čoveka iz Lila, kao i predstavu „Pozvani čuvene“ kompanije Ultima Vez iz Brisela, po koreografiji Sepe Bajensa.

Bitef se ove godine tradicionalno održava u Beogradu u drugoj polovini septembra.

Ovoga puta, po 53. put, festival će trajati od 17. do 26. septembra. Publika će imati priliku da vidi dvanaest ostvarenja iz devet zemalja: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Belgije, Švajcarske, Francuske, Nemačke, Brazila i Nigerije.

Festival se održava pod sloganom „Počnimo ljubav iz početka“, po čuvenoj pesmi u izvođenju Beti Đorđević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.