U trendu

Devet srpskih filmova na festivalu u Herceg Novom

BEOGRAD 1. avgusta (Tanjug) – Devet srpskih filmova, kao i jedna srpska manjinska koprodukcija biće prikazano u okviru programima Filmskog festivala u Herceg Novom (Montenegro Film Festival) koji počinje danas i traje do 7. avgusta, saopštili su iz Filsmkog centra Srbije.

U glavnom takmičarskom programu biće prikazane „Zlogonje“ Raška Miljkovića, a u programu ponoćnih projekcija, fokusiranom na provokativnija izdanja, naći će se „Ederlezi Rising“ Lazara Bodrože.

U glavnom takmičarskom programu je i srpska manjinska koprodukcija, film Godina majmuna Vladimira Blaževskog.

Članovi žirija u ovom programu su i srpska filmska rediteljka, Andrijana Stojković, i filmski kritičar, Vladan Petković.

Među filmovima odabranim za program dokumentarnih filmova je i u više navrata nagrađivani kratkometražni dokumentarni film Dejana Petrovića „Isti“.

U studentskom programu, u kome je članica žirija i Maša Seničić, scenaristkinja i pesnikinja iz Srbije, biće prikazano pet srpskih filmova:

„Linija“ Ivana Đurovića, „Loop“ Matije Gluščevića, „Ljubav“ Dušana Zorića, „Mogu sam“ Nikole Polića i „Život traje tri dana“ Katarine Koljević.

Tokom festivala, Filmski centar Srbije, koji je podržao nastanak svih pomenutih filmova, prirediće prijem u čast filmskih autora, stvaralaca i gostiju festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar