U trendu

Dobričin prsten – Mileni Dravić

Ugledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2016. godini – Nagrada Dobričin prsten – biće dodeljena Mileni Dravić na svečanosti u petak, 15. decembra na sceni Zvezdara teatra u Beogradu.

Istovremeno će biti predstavljena i 22. knjiga iz edicije posvećene dobitnicima Dobričinog prstena – monografija o umetničkom opusu Milene Dravić, autora Tatjane Nježić, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Milena Dravić je 30. laureat ovog visokog staleškog priznanja.

U programu svečanosti dodele učestvovaće: Dušan Kovačević, Dejan Mijač, Jagoš Marković, Jelisaveta Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Radoslav Zelenović, Branka Petrić, Stefan Arsenijević, Jelena Đokić, Zdravko Šotra, Jasna Đuričić, Vasil Hadžimanov…

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Jokić, Beograd), od unikatne oslikane diplome (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića), kao i monografije posvećene dobitniku.

U konkurenciji za nagradu bilo je 11 glumica i glumaca. Žiri je odluku doneo većinom glasova, a radio je u sastavu: glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, predsednik Žirija i Vojislav Brajović, dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Dodelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja RS, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dao je Zvezdara teatar, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar