U trendu

Dodatna projekcija filma „Zlogonje“

BEOGRAD – Zbog velikog interesovanja za sutrašnju premijeru domaćeg filma „Zlogonje“ Raška Miljkovića, uvedena je dodatna projekcija u Kombank dvorani u 18 sati, saopštio je „Taramaunt“.

Debitantski film mladog reditelja Raška Miljkovića učestvovao je na više međunarodnih i domaćih festivala gde je osvojio nagrade žirija i publike, a najviše pohvala osvojili su glumci Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, kojima je ovo takođe prvo pojavljivanje na filmu.

Premijeri će prisustvovati glumačka i autorska ekipa filma, a film će od 27. septembra biti na redovnom repertoaru svih bioskopa.

„Zlogonje“ je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred.

Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije i poziva ga u avanturu da oslobode njenog oca od nove žene za koju veruje da je veštica.

U filmu igraju i Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova Perić, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović.

Film je nastao pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće „Akcija produkcija“, a scenario, po motivima knjige „O dugmetu i sreći“ autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković.

Koproducenti su „This and That“ iz Beograda i „Dream Factory“ iz Makedonije, direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimograf Milena Milenković, montažer Đorđe Marković, a scenograf Aljoša Spajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar