Dokumentarni film o E – Play pred koncert u Beogradu

BEOGRAD – Alternativni rok bend E-Play objavio je kratki dokumentarni film o svojim počecima, uoči koncerta 24. novembra u Domu omladine Beograda na kome će proslaviti 20 godina postojanja i promovisati novi album „Sloboda“, najavljeno je iz promoterske kuće Long Play.

„Film ‘E-Play – Video dnevnik’ priča je o jednom mladom srpskom bendu koji sprema drugi album i duboko veruje da će osvojiti svet“, kaže basistkinja Maja Cvetković.

Polučasovni dokumentarac reditelja Milana Kilibarde bio je snimljen povodom izlaska drugog albuma „Crime“, a govori o razvoju benda od osnivanja 1998. godine i objave debija „E-Play“.

U filmu se pored Cvetkovićeve pojavljuju i govore nekadašnji članovi Biljana Todorovski, Marko Milivojević i Damjan Dašić.

„Video dnevnik“ bio je prikazan samo na Radio-televiziji Srbije 2005. godine, kao i na televiziji Metropolis, a nedavno je ponovo pronađen u Kilibardinoj arhivi i sada je prvi put dostupan na Jutjubu.

„Nedavno sam ponovo pogledala film i videla sam mlade i srećne ljude koji veruju da će se stvari u Srbiji promeniti i da će moći da žive od svog rada. Super je što u meni i danas postoji energija koja me je tada pokretala, ali sada na sve gledam mnogo realnije. Shvatam da je proletelo 20 godina u jednom dahu i da mi se tada činilo da će za 20 godina sve biti potpuno drugačije. Stvari u Srbiji se ne menjaju baš tako brzo, ali mi je super da gledam mladu i srećnu Maju koja duboko veruje u svoj rad i koja ni ne sluti sta je sve čeka u budućnosti, tj. danas“, ističe Cvetkovićeva.

Članovi E-Play-a bi voleli da reditelj Kilibarda uradi i nastavak filma, koji bi pokrio rad benda od 2005. godine do danas.

E-Play je u tom razdoblju prošao kroz nekoliko promena u postavi i objavio je albume “Drago mi je da smo se upoznali”, “Obični ljudi” i „Sloboda“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike