U trendu

Džez putovanje

Iznad večernje scene Pozorišta na Terazijama lelujalo se sedam romantičnih haljina. U pozadini su se smenjivale, jedna za drugom, fotografije kultnih muzičara, sada već prohujalih vremena. Bubanj, dve gitare, trube i klavijatura kojima su veštim rukama upravljali članovi džez benda Bate Božanića. Na sredini je stajala barska stolica i pored nje jedno kanabe, dok se pod svetlostima reflektora nije pojavila Bebi Dol, spremna da započne svoje džez putovanje.
Publika uvek nesebično pozdravlja ovu popularnu pevačicu, pa je tako bilo i prilikom ovog koncerta. Andergraund pop diva Dragana Šarić, poznatija kao Bebi Dol, posle više od godinu dana pauze darovala je beogradskoj publici svoj moćni glas i pesme koje se ne zaboravljaju. Ovoga puta koncert, koji je trebalo da bude održan na proleće ove godine, zbog uspešne prodaje njenog najnovijeg albuma, posvećen je isključivo vrhunskim muzičkim ostvarenjima džeza. Uz osmehe i aplauze ispraćena je svaka pesma koju je umetnica izvela te večeri. A izvedene su dvadeset i dve numere starih majstora poput Mika Džegera, Marvina Geja, Henrija Mancinija, Pola Makartnija, Kerol King i ostalih izvođača čije su kompozicije poprimile prijatnu džez notu. Dvoipočasovni izlet u svet muzike koja je obeležila prošli vek na trenutak je vratio i ovdašnju publiku u kolevku džeza, a pozorište je, razumljivo, bilo ispunjeno do poslednjeg mesta.
U redovima najvernijih fanova tiskale su se i brojne javne ličnosti koje su došle da uživaju u jedinstvenom glasu ove pevačice, među njima glumica Bojana Maljević, reditelj Srđan Dragojević, muzičar Momčilo Bajagić… Koncert u terazijskom teatru, kao najava skorašnje turneje po našem regionu, potvrdio je da je Beograd uistinu postao nezaobilazno parče sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.