U trendu

Džez za dž: Vladimir Tubić Kvintet

BEOGRAD – U okviru serijala besplatnih koncerata „Džez za dž“ sutra će na Platou Milana Mladenovića nastupiti Vladimir Tubić Kvintet, najavio je Dom omladine Beograda.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci imaju priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Ove subote Vladimir Tubić, talentovani gitarista iz Banja Luke, predstaviće svoj prvi instrumentalni album „Half Step Up“.

Tubić je rođen je 1992. godine u Banjaluci. Prvo gitarsko takmičenje osvaja već sa 16 godina, a sledi usavršavanje protkano putovanjima i istraživanjem muzike u nekim od najprestižnijih institucija za muzičku edukaciju.

Učestvovao je u brojnim profesionalnim radionicama, internacionalnim projekatima, gostovao je na albumima drugih muzičara, pohađao je edukativne programe na prestižnom „Musician’s Institute“ u Los Anđelesu i Subotici, kao i studije džez gitare u Beču, u klasi prof. Kristijana Havela.

Pokazavši veliku zrelost u zvuku, Tubić je privukao pažnju muzičke zajednice, sa besplatnim časovima i sadržajima na svojoj Fejsbuk i Jutjub stranici koje su pune kreativnih primera njegovog unikatnog pristupa improvizaciji u prepoznatljivom džez-fank-bibap stilu.

„Half Step Up“ je gitariski instrumentalni album snimnjen u postavi kvarteta, sa devet originalnih kompozicija i sofisticiranih aranžmana baziranih na fjužn i smut džezu, latin i fank nasleđu, a produkciju albuma potpisao je Miroslav Tovirac.

Prva promocija albuma održana je početkom godine u klubu „Soul Society“, kada su kao specijalni gosti nastupili Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac i drugi istaknuti džez muzičari.

Na koncertu ispred Doma omladine Vladimir Tubić Kvintet nastupiće u postavi: Vladimir Tubić – električna gitara, Maks Kočetov – saksofon, Stevan Milijanović – klavir , Aleksa Milijanović – bubnjevi i Branko Vučetin – bas gitara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.