U trendu

Festival skejtborda i umetnosti u Beogradu

BEOGRAD – Festival Samit Nesvrstanih svoje prvo izdanje u Beogradu imaće od 12. do 15. septembra 2019, a u toku 4 dana produženog vikenda prestonica Srbije postaće skejtborderima centralno mesto na Balkanu, najavili su organizatori.
Samit Nesvrstanih je pre dve godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i DIY i video – foto radionicama.

Reč je o jedinstvenom festivalu multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i brojne goste iz Evrope i sveta.
Program traje od jutarnjih do kasnih večernjih časova na raćličitim lokacijama u gradu: Kvaka 22, Dom omladine Beograda, Dorćol Platz, klubovi Dim i Drugstore. S

Večernji program je multimedijalnog karaktera i sastavljen je od izložbi, projekcija, muzičkog programa i dešava se na više gradskih lokacija.

Centralni događaj festivala je skejt takmičenje koje se dešava 14.septembra, vozi se kroz grad sa fokusom na dve lokacije: Trg Slavija, Savski kej kod kod Zappa barke.
Samit nesvrstanih vožnjom ulicama i trgovima Beograda vraća skejtbordingu njegov inicijalni urbani stil, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.