U trendu

Film „Granice kiše“ u programu festivala u Montrealu

BEOGRAD – Posle pretpremijere u Sarajevu, film „Granice kiše“ autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara u zvaničnoj konkurenciji na 42. izdanju Montreal World Film Festivala, najavili su danas organizatori.

Igrani film „Granice kiše“, crnogorska i bosansko-hercegovačka koprodukcija kojoj je manjinski koproducent Filmski centar Srbije, imaće svoju međunarodnu premijeru na uglednom Montreal World Film Festivalu koji će se održati od 23. avgusta do 3. septembra, najavili su danas producenti filma.

U konkurenciji nekoliko hiljada prijavljenih filmova za ovogodišnje 42. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, film „Granice kiše“ našao se u zvaničnom takmičarskom programu za najbolji debitantski film, za koji je izdvojeno 19 filmova iz celog sveta.

Publika u regionu je već imala priliku da pretpremijerno vidi ovo ostvarenje u ponedeljak na 24. izdanju Sarajevo Film Festivala, gde je uz ovacije pozdravila filmsku ekipu.

Publika u Srbiji će takođe biti u prilici da vidi film već 25. avgusta, jer je ostvarenje izabrano da bude prikazano prve festivalske večeri na svečanom otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu.

Film „Granice kiše“ je priča o ljubavi i nadi.

Radnja je smeštena u danas napuštena sela na granici Crne Gore i Hercegovine, u blizini granice sa Hrvatskom.

Glavna junakinja Jagoda stiže iz grada da poseti rodbinu i sprema ispite, a njeno prisustvo donosi promene i nadu svima koje sretne, razotkrivajući sve naše svakodnevne strahove, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem.

Glavne uloge u filmu „Granice kiše“ tumače mladi glumci poput nikšićanke Kristine Stevović, Vahidina Prelića iz Užica i Roberta Budaka iz Zagreba, a glumačku ekipu čine i Dubravka Drakić, Momo Pićurić, Marta Pićurić, Stanislava Adžović, Momo Brkić, Vejo Kasalica, Aleksandar Radulović, Željko Milošević, Karlo Kalezić…

Kao specijalni gosti, u filmu se pojavljuju francuski jaž violinista Ugo Rabec i mlada operska pevačica Dušica Bijelić, koju je londonski „The Independent“ 2014. godine proglasio za jednu od osam najtalentovanijih mladih umetnika u Velikoj Britaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar