Film „Izuzetno putovanje jednog fakira“ od 13. septembra

BEOGRAD – Film „Izuzetno putovanje jednog fakira“ reditelja Kena Skota od 13. septembra biće na repertoaru domaćih bioskopa, najavio je danas distributer „Fame Solutions“.

Živopisna, avanturistička priča o mladom mađioničaru iz Mumbaija i njegovoj avanturi po svetu, predstavlja publici na nov i specifičan način različite kulture, prelepe predele, nacionalno nasleđe različitih zemalja i sve to kroz priču o ljubavi, snovima, lepoti, zabavi, ističe distributer.

„Pre svega želim da ljudi uživaju u ovom filmu, jer to je prvenstveno zabava. Bio je to pravi izazov raditi sa glumcima iz različitih zemalja, kultura, ali i prava radost. Naročito sa Danušom, koji je snimio toliko filmova u Indiji. Na kraju svakog snimajućeg dana sedeli smo i pričali o filmu, njegovoj ulozi, ali i o različitim pristupima snimanju filma generalno“, izjavio je reditelj.

Snimanje je, dodaje, bilo veoma kompleksno, ali im je bilo jako važno da snimaju u različitim zemljama kako bi preneli autentičnu atmosferu.

„Često je bilo veoma teško uklopiti sve, ali vredelo je. Svaka država koju su na svom putovanju protagonisti filma posetili, doprinela je priči, celokupnoj avanturi“, rekao je Skot.

Nakon smrti majke, Adža, mudri ulični mađioničar iz Mumbaija, kreće na naobično putovanje kako bi pokušao da pronađe oca kog nikad nije upoznao.

Pronalazi ljubav u švedskoj prodavnici nameštaja u Parizu, nailazi na opasne situacije sa migrantima u Engleskoj, stiče slavu u Rimu, a proživljava i avanturu leteći balonom iznad Mediterana.

Film je snimljen prema bestseleru „Izuzetno putovanje jednog fakira“ francuskog pisca Romana Puertolasa, koji je u Srbiji objavio „Vulkan“.

Glavne uloge tumače Danuš, Berenis Bežo, Erin Morijarti i drugi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike