U trendu

Film „Slobodna“ za start Italian Film fashion Festivala

BEOGRAD – Projekcijom filma „Slobodna“ u režiji Lučana Silginija večeras u Jugoslovenskoj kinoteci biće otvoren Italian Film fashion Festival, najavljeno je danas u Ambasadi Italije u Beogradu.

Izuzetna revija savremene produkcije italijanske kinematografije stavlja u fokus debitantska ostvarenja nove generacije reditelja.

Osim filma na otvaranju festivala beogradska publika će sve do 27. septembra imati prilke da vidi ostvarenja „Sloboda ne sme da umre na moru“ u režiji Alfreda Lo Pjera, „Uši“ Alesandra Aronadia, „Dajtona“ Lorenca Đovanega, „Mladi, zdravi i skoro pa i dobrog izgleda“ Alesandra Tamburina i „Nepovezani“ Kristijana Marazitija.

Ambasador Italije i Beogradu Karlo Lo Kašo je napomenuo da je ovaj festival deo bogate kulturne saradnje između Srbije i Italije.

„Nekoliko ostavrenja iz savremnene italijanske filmske produkciije biće prikazano u Jugoslovenskoj kinoteci. Mogu da najavim još puno zanimljivh događja iz oblasti kulture koji će su narednom periodu doigoditi u Beogradu“ kazao je Kašo.

Gabrijela Karluči umetnička direktorka festivala napomenula je da je cilj manifestacije da se beogradska publika upozna sa novijom produkcijom italijanske kinematografije.

„Naš cilj je i bolja saradnja između dve kinematografije i nastajanje koprodukcija u kojoj bi učestvovale Italija i Srbija. Festival će biti mesto susreta profesionalaca iz Italije i Srbije“ kazala je Karluči.

O svom novom filmu govorio je reditelj Goran Paskaljević za koji je inicijalna sredstva dobio na jednom konkursu u Italiji.

„Film se zove „Zovem se Muhamed“. Reč je srpsko-makedonskoj-francuskoj-italijanskoj koprodukciji. Vlatko Stefanovski će pisati muziku“ kazao je Paskaljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar