U trendu

Film „Zlogonje“ od sutra u bioskopu

BEOGRAD – Posle uspešne premijere koja je održana 22. septembra u Kombank dvorani i više nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, porodična avantura „Zlogonje“ Raška Miljkovića od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je „Taramaunt“.

„Zlogonje“ je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred.

Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije i poziva ga u avanturu da oslobode njenog oca od nove žene, za koju veruje da je veštica.

Paralelno sa bioskopskim životom filma, osnovci iz beogradskih škola imaće priliku da učestvuju u radionicama na temu različitosti, koje će voditi spisateljica Jasminka Petrović, autorka knjige „O dugmetu i sreći“ po čijim motivima su scenario napisali Marko Manojlović i Miloš Krečković.

Film je nastao pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće „Akcija produkcija“, koproducent su kuće „This and That“ iz Beograda i „Dream Factory“ iz Makedonije.

Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kompozitor Nevena Glušica, kostimograf Milena Milenković, montažer Đorđe Marković, scenograf Aljoša Spajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.