U trendu

Filmovi Kanskog festivala stižu u srpske bioskope

BEOGRAD – Na predstojećem 72. Kanskom festivalu koji će biti održan od 14. do 25. maja, srpska distributerska kuća „MCF MegaCom film“ otkupila je nekoliko istaknutih naslova koji će biti prikazani u okviru glavnog programa eminetnog međunarodnog filmskog festivala, najavili su danas iz te distributerske kuće.

Među njima su ostvarenja iz konkurencije: „Sibil“, „Izdajica“, „Jezero divlje guske“, „To mora biti raj“, film „Mladi Ahmed“, „Žao nam je što smo vas propustili“, „Noćna lasta“, „Oh, Mercy“, „Zviždači“, „Portret devojke na vatri“, kao i film van konkurencije „Dijego Maradona“.

Francuska rediteljka i scenaristkinja Žustin Triet koja je sa prethodnim filmom “U krevetu sa Viktorijom,” takođe bila u glavnom programu Kanskog festvivala 2016. godine, ponovo se vraća na velika vrata filmskog festivala, ovaj put sa naslovom „SIBIL“ u kojem značajne uloge tumače Viržini Efira, Gaspar Ulijel, Adel Egzakupulus i Sandra Huler.

U glavnom programu Kanskog festivala, a kasnije i u domaćoj distribuciji naći će se i film palestinskog reditelja Elijea Sulejmana koji na satiričan način u putopisnoj komediji „To mora biti raj“ pravi neočekivane paralele između različitih gradova i njegove zemlje -Palestine.

Film dvostrukih Kanskih laureata braće Darden „Mladi Ahmed““ naći će se na ovogodišnjem Kanskom festivalu, kao film koji govori o radikalizaciji i o belgijskom tinejdžeru koji pravi zaveru sa ciljem da ubije svog učitelja nakon što prihvati ekstremističko tumačenje Kurana.

Belgijski duo, braća Žan-Pjer i Lik Darden prave potresne, dramski zaokružene priče o ljudima koji žive u svetu kome ne pripadaju. Poznati su po filmovima: „Dva dana, jedna noć“, „Rozeta“, „Lornina ćutnja“ i „Dečak s biciklom“

Film „Žao nam je što smo vas propustili“ dvostruko nagrađivanog reditelja Zlatnom Palmom Kena Louča u maniru njegovih filmova biće prikazana društveno angažovana drama o bračnom paru koji se bori da preživi u modernoj Engleskoj.

U filmu igraju Kris Hičen, Debi Hanivud, Ris Stoun.

Film priznatog italijanskog reditelja Marka Belokija „Izdajica“ takođe će se naći u konkurenciji za glavnu nagradu festivala, kao i „Jezero divlje guske“ reditelja Dijaoa Jinana, predstavnika kineskog Novog talasa, poznatog i po filmu „Crni ugalj, tanak led“ koji je prikazan na Festivalu autorskog filma.

Nakon prikazivanja na Kanskom festivalu svi navedeni filmovi će se naći u okviru predstojećih domaćih festivala, kao i u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar