U trendu

Foto izloĹžba u Segedinu povodom Dana evropske saradnje

IzloĹžba najboljih fotografija sa konkursa „Lepi prizori pograničnog regiona Madjarske i Srbije“ danas je otvorena u madjarskom gradu Segedin, kao deo programa Dana evropske saradnje.

Izložbu je organizovao Interreg-IPA program prekogranične saradnje Madjarska-Srbija, koji sufinansira Evropska unija, a trajaće do 1. oktobra, saopštio je taj program.

Autori prvoplasirane fotografije Oliver Molnar Gabor, drugoplasirane Ištvan Toth-Pius i trećeplasirane Janoš Dobo, primili su trofeje i paket promotivnih poklona programa i Dana evropske saradnje.

Autorima dodatnih devet fotografija koje je odabrao Ĺžiri foto konkursa, takodje je odato priznanje.

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Madjarska-Srbija dodatno će odati priznanje autorima odabranih 12 fotografija, tako što će ih objaviti u okviru različitih publikacija programa.

Pogranični region Madjarske i Srbije uključuje županije Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Madjarskoj i Vojvodinu u Srbiji (okruge: Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem).

Jedna od karakteristika pograničnog regiona Madjarske i Srbije je zajedničko prirodno, istorijsko i kulturno nasledje dve susedne države.

Istovremeno, jedan od prioriteta Programa je stimulisanje saradnje u oblasti turizma i očuvanja kulturnog nasledja.

Dan evropske saradnje, 21. septembra, proslavlja dostignuća u oblasti teritorijalne saradnje u različitim regionima Evrope, uključujući susedne zemlje EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar