U trendu

Gavrilović, Bogdan i Došlo čine žiri Dunav Film Fest-a

SMEDEREVO – Nagradu „Dunav 2860“ za najbolji film festivala, na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu Dunav Film Fest dodeliće žiri koji čine glumica Jelena Gavrilović, poznati hrvatski glumac Goran Bogdan i glumac Slaven Došlo, objavili su organizatori festivala.

Osam aktuelnih evropskih naslova koji su predstavljeni na značajnim festivalima širom Evrope, naći će se u „Takmičarskoj selekciji“ za nagradu „Dunav 2860“.

Ova nagrada označava dužinu reke Dunav u kilometrima u njenom celom toku, od izvora do mora, kao i dužinu trajanja festivala u minutima filmova.

Glumica Jelena Gavrilović, poznata po zapaženim ulogama u serijama „Istine i laži“ i „Sinđelići“, glumac Goran Bogdan koji je dobio velike simpatije srpske publike ulogom u seriji „Senke nad Balkanom“, ali i u američkoj seriji“Fargo“, filmovima „Agape“, „Goran“, „Bićemo prvaci sveta“ i mnogim drugim, kao i poznati mladi glumac Slaven Došlo, koga je domaća publika zavolela u filmovima „Pored mene“, „Biseri Bojane“ i u serijama „Vojna akademija“ i „Komšije“, odlučivaće o tome ko će ove godine odneti nagradu za najbolji film festivala.

U konkurenciji za nagradu, naći će se film „Zlogonje“, Raška Miljkovića, koji će premijerno biti prikazan našoj publici u nedelju, 19. avgusta.

Iste večeri, publika će imati priliku da pogleda i mađarski film „Viski bandit“, koji je imao svoje projekcije na filmskim festivalima u Varšavi i Čikagu.

Naredne večeri, u ponedeljak 20. avgusta, biće prikazano ostvarenje „U hodnicima“, koje je svoju premijeru doživelo na Berlinalu, kao i film „Linija“ koji je prikazan na Međunarodnim filmskim festivalima u Karlovim Varima, Odesi, kao i na filmskim festivalima u Čikagu i Palm Springsu.

„Prevodilac“ je još jedan filmski naslov koji je prikazan na Berlinalu, a naći će se u konkurenciji za najbolji film.

Biće prikazan u utorak, 21. avgusta, dok će publika iste večeri moći da pogleda i film „Radio gramofon“ koji je prikazan na Haifa filmskom festivalu u Izraelu i na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji.
Film „Limunada“ je filmsko ostvarenje koje je prošlo zapaženo na festivalskoj filmskoj sceni ove godine.

Svoju premijeru kod nas će imati na „Dunav Film Fest-u“ u sredu 22. avgusta.

Ovaj film donosi autentičnu životnu priču, kao i prikaz „obećane zemlje“ u nekom drugom svetlu.

Nakon ovog filma, publika će moći da pogleda „Tri dana u Kviberonu“, film posvećen čuvenoj glumici Romi Šnajder poznatoj po svojoj lepoti i talentu.
„Dunav Film Fest“ se prvi put održava u Smederevu, srednjovekovnoj prestonici srpske despotovine, od 18. do 23. avgusta.

Ljubitelji filma će imati priliku da se upoznaju sa nekim od najznačajnijih aktuelnih filmskih ostvarenja, koja su nastala u deset država kroz koje protiče reka Dunav.

Festival se ove godine održava i organizuje uz podršku grada Smedereva, a u izvršnoj produkciji Centra za kulturu ovoga grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.