U trendu

Goranu Markoviću uručena Kristalna koala

BEOGRAD – Reditelju Goranu Markoviću uručeno je danas priznanje Kristalna koala i novčana nagrada u Filmskom centru Srbije, za film „Slepi putnik na brodu ludaka“.

Markovićevo ostvarenje proglašeno je za najgledaje u konkurenciji od pet srpskih filmova, koji su prikazani na prošlogodisnjem 18. Srpskom filmskom festivalu u Australiji.

Priznanje je uručila ambasadorka Australije u Srbiji, Rut Stjuart.

“Čast mi je da budem u prilici da dodelim ovu nagradu Goranu Markoviću. Australija je multikulturalna zemlja i jako nam je važno da svaka etnička grupa ima priliku da pokaže najbolje što ima. Ovakav festival daje šansu ljudima iz Srbije koji žive u Australiji da se povežu sa svojim korenima, ali i da budu u toku sa kulturom svoje zemlje”, kazala je ovom prilikom ambasadorka.

Goran Marković se zahvalio na ukazanoj časti.

“Kristalna koala mi mnogo znači jer znam da je izbor filmova koji putuju u Australiju uzak i da se zaista biraju najbolji. Srećan sam što naši ljudi tamo imaju priliku da pogledaju kvalitetna ostvarenja, jer su nažalost osuđeni na satelitske kanale, a znamo da se to ne može smatrati kulturom”, kazao je Marković zahvalivši Australiji jer odvaja sredstva za festival kao što je ovaj.

Ispred Srpskog filmskog festivala u Australiji govorila je Vesna Čupić koja je najavila ovogodišnje izdanje, koje će trajati od 14. do 24. novembra.

“Srećna sam što mogu da kažem da naš festival spada u najduže etničke festivale, koji se održava u čak šest gradova u Australiji. Ove godine biće prikazni filmovi “Delirijum tremens”, “Šavovi”, “Ajvar”, “Taksi bluz” I “Teslin narod”, a gošća nam je glumica Vesna Čipčić”, kazala je Vesna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar