najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hakovane stranice Dubrovačkih letnjih igara

Službene stranice Dubrovačkih letnjih igara danas su hakovane, a na njima su se pojavile poruke podrške islamistima, koje su potom uklonjene, potvrdili su novinarima u službi za informisanje festivala.

O svemu je, kako prenose lokalni mediji, obaveštena policija koja je pokrenula istragu. Sadržaj službenih stranicama festivala i dalje je nedostupan, ali se radi na uklanjanju poteškoća.

Jutarnji list je na svom portalu naveo da su se na stranicama festivala našle poruke u kojima se poziva na prestanak finansiranja rata u Siriji, Iraku i Libiji, te se traži sloboda za Palestinu i veliča Hamas.

Dubrovačke letnje igre našle su se ranije u centru pažnje javnosti pošto se u programu ovogodišnjeg 66. festivala našla predstava “Elelementarne čestice” francuskog autora Mišela Ulbeka (Michel Houllebecq).

Predstava je najpre skinuta s programa, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova, po zahtevu Dubrovačko-neretvanske županije, procenilo da bi njeno izvođenje predstavljalo bezbednosni rizik zbog stavova francuskog pisca o islamu.

Takva odluka naišla je na široku osudu brojnih umetnika, koji su isticali da predstava ne vređa nikoga. Nedavno je objavljeno da će se predstava u režiji Ivice Buljana ipak naći  na programu Dubrovačkih letnjih igara, a njeno izvođenje obezbeđivaće policija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike