U trendu

Hanke besan i razočaran: „Više nikad neću razgovarati sa novinarima“

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas posle podne planirani „kratki susret“ sa predstavnicima medija.

Handkea je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.

Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora:

„Stojim ispred svog ulaza I tu je 50 novinara, I svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao… Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju… Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja », poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio « Oe1 ».

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

(Tanjug)

4 komentara
 1. bambi

  Nobelova nagrada, ocigledno, vise nema nikakvu tezinu. Sve se u zivotu izvulgarizovalo pa i ova nagrada. Steta. Verujte mi, ispunjenije bih se osecao da mi neko da 10 svezih jaja nego ovu nagradu.

 2. EMMA

  Handhe nikako nije smeo da dobije Nobelovu nagradu za knjizevnost. Ne moze se odvojiti vestina pisanja neke osobe,od analiziranja njegovih sveukupnih ljudskih kvaliteta.Onih uzasnih devedesetih godina proslog veka,kada je S.Milosevic,odpoceo svoj licni surovi rat,protiv osamostaljenih republika bivse Jugoslavije,Handhe je isao po evropi, i na sva usta hvalio jednog zlocinca,kakav je stvarno Milosevic bio.Na opstu zalost,SANU ga zbog podrske samodrzcu Milosevicu,primila tih godina,za dopisnog clana SANU.Taj cin,ostavice neizbrisivu tamnu mrlju na SANU.Kada bi bilo moguce,Svedska Akademija bi trebalo da ponisti svoju odluku,o dodeli Nobela Handkeu,i da se izvini medjunarodnoj citalackoj publici.!

 3. Vlah

  Nek pohvali i Antu Pavelica ustasu mozda da dobije jos jednu Nobevelu nagradu.

 4. Nataša Gajić

  Važno je šta smo čitali ili nismo a možemo!

Napišite komentar