U trendu

Haos na pozorišnoj predstavi zbog scene s Isusom i muslimankom (video)

Oko 30 demonstranata u pozorištu u češkom gradu Brnu prekinulo je predstavu „Naše nasilje, vaše nasilje“ hrvatskog reditelja Olivera Frljića.

Na sajtu „Radio Prag“ navodi se da su sinoć tokom trajanja predstave neki od demonstranata skočili na pozornicu i načinili ljudsku barijeru kako publika ne bi mogla da gleda predstavu, dok je druga grupa demonstranata duvala u pištaljke i bacala rolne toalet-papira na glumce.

„Na ovo sam pokušavao da upozorim pre dve godine, ali tada su mi se smejali i govorili da je preterano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila tačna i precizna“, rekao je Frljić za regionalnu televiziju N1, dodajući kako je „simptomatično“ što ovu predstavu još nisu imali priliku da igraju u Zagrebu.

Frljić je naveo da su se slične stvari događale i tokom izvođenja „Living teatra“.

„Ovo pokazuje koliko je situacija u Evropi loša, promenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari“, rekao je Frljić.

Praški radio navodi da je demonstrante iz pozorišta izbacila policija, a predstava je nastavljena nakon oko sat vremena.

„Radio Prag“ navodi da je u toj predstavi, koja je izazvala kontroverze i u drugim zemljama, Isus Hrist prikazan kako siluje muslimanku, a češka Katolička crkva žestoko se protivila njenom održavanju.

Tanjug

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar