U trendu

Helga Goran izlaže u Smederevu

U smederevskoj Galeriji savremene umetnosti Helga Goran izložiće 11 digitalno odštampanih fotografija na grafičkom papiru dimenzija 85 puta 119 santimetara, koji su zapravo crteži dešavanja uz reku, nastalih pored Save na novobeogradskom šetalištu.

„U umetničkom radu koncentrisana sam na urbani pejzaž i fotografisanje nevidljivih detalja svakodnevice. Posmatram kako slučajnosti dobijaju smisao u kontekstima gde se pojavljuju. Po meni, istorijske se realnosti razotkrivaju u najneprimetnijim mestima gde je fotograf samo slučajni prolaznik“ rekla je  agenciji Beta Helga Goran.

Umetnica je rođena 1968. godine u Puli.

Živela je i radila na Novom Zelandu od 1996. godine. Izlagala je slike, crteže, fotografije i video radove u galerijama Novog Zelanda, Srbije i Hrvatske. U Smederevu samostalno izlaže prvi put.

Osnovne studije likovnih umetnosti završila je 2007. na novozelandskim koledžima Dizajn&Umetnost (Design&Arts) i Vajtklif koledžu umetnosti i dizajna (WCAD), a potom i poslediplomske master studije likovnih umetnosti na Univerzitetu Mesi (Massey University) u Velingtonu 2011.

Od 2012. godine živi u Puli i Beogradu. Bavi se fotografijom, crtanjem, slikarstvom, ilustracijom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Član je Hrvatskog društva likovnih umetnika (HDLU) Istre.

Izložbu će Helga Goran otvoriti u ponedeljak 23. novembra u 19 časova u Galeriji savremene umetnosti u Smederevu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar