U trendu

Holivud u Beogradu: Amerikanci snimaju film o „žutoj kući“?

Prema romanu „Srpsko srce Johanovo“ Veselina Dželetovića, narednih meseci, u američkoj produkciji, biće snimljen film o zlodelima Albanaca nad Srbima i trgovini organima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, piše „Kurir“.

Producent Dragan Ivanović rekao je za list da je već angažovan jedan američki scenarista, a da su u toku pregovori sa „poznatim američkim glumcem“, koji treba da igra Nemca Johana.

„Srpsko srce Johanovo će da dovede Holivud u Beograd i svet će čuti istinu o “žutoj kući“, rekao je Ivanović, ističući da je Dželatović veoma zadovoljan scenarijem.

Knjiga „Srpsko srce Johanovo“ govori o tome kako je iskopano srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odneto u Nemačku, gde ga je kupio bogati Nemac Johan Vagner.

Posle uspešne transplantacije, Vagner je počeo da sanja nepoznate predele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog decaka.

Vremenom, snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom, dolazi na KiM, odlučan da otkrije identitet donora.

Na kraju, on prelazi u pravoslavlje i usvaja dečaka Milana, koji po smrti majke ostaje sam.

Roman je doživeo 13 izdanja, a preveden je na mnoge jezike, uključujući engleski, ruski, francuski, nemački, rumunski, italijanski, grčki…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar