U trendu

Hubač: Ne treba da komentarišem odluku Dejana Savića

BEOGRAD – Kao čovek i kao umetnik smatram da u ovom momentu ne treba da komentarišem svoju smenu sa mesta direktora Drame Narodnog pozorišta, niti obrazloženje te odluke upravnika Dejaana Savića, kazao je Tanjugu Željko Hubač, dosadašnji direktor Drame.

Upravnik Dejan Savić, u skladu sa svojim ovlašćenjima, danas je umesto Hubača na mesto direktora drame Narodnog pozorišta u Beogradu postavio reditelja Juga Radivojevića.

Hubač već mesecima javno kritikuje nedostatak novca za postavljanje novih predstava na repertoar Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

„Iako je Drama jedini sektor u Narodnom pozorištu koji na blagajni zarađuje više od rashoda za održavanje repertoara, ‘nagrađeni’ smo tako što smo ove godine dobili najmanji budžet za produkciju u poslednje četiri godine“, kazao je Hubač nedavno za beogradske medije.

On je naglasio da je Drama Narodnog pozorišta u godini jubileja kada se proslavlja 150. sezona, došla u situaciju da posle premijere „Balkanskog špijuna“, sledeću premijeru, Stankovićevu „Nečistu krv“, u režiji Milana Neškovića, ima u najboljem slučaju tek početkom aprila 2019. godine.

„Dakle, u jubilarnoj sezoni nećemo imati premijeru punih sedam meseci, a to će se odraziti pogubno na ukupan repertoar i u narednoj sezoni“ kazao je Hubač za beogradske medije.

Janko Sinadinović dosadašnji direktor Opere našeg nacionalnog teatra nije želeo da komentariše svoju smenu.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić kazao je Tanjugu da je sve o smeni Hubača i Sinadinovića napisano u saopštenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar