U trendu

Izabran selektor Sterijinog pozorja

Najveći festival domaće drame konačno je dobio svog novog selektora. Upravni odbor Sterijinog pozorja odlučio je da ovu odgovornu funkciju poveri jednom od najtalentovanijih pozorišnih kritičara kod nas, Ivanu Medenici.

Medenica će o Sterijinom pozorju brinuti u naredne dve godine i organizatori se verovatno nadaju da će izbeći skandale koji su donedavno pratili ovaj festival.

Za sada se još uvek ne zna kada će Igre početi; jedino je izvesno da će biti prikazano šest predstava rađenih po domaćim tekstovima, a najavljno je da će se redukovati prateći program Festivala kao i broj nagrada koje se dodeljuju stvaraocima.

Ivan Medenica izjavio je da je video dobar deo materijala koji bi mogao biti prikazan, a konačan izbor biće napravljen do kraja aprila.

Programska koncepcija novog selektora ostaće verna domaćoj drami, ali, kako je sam rekao, „u jezičkoj i teritorijalnoj kombinaciji“. Sudeći po tome da je ovogodišnji selektor jedan od kritičara čija se reč najviše poštuje i čije se kritike sa strahopoštovanjem čitaju, kriterijum Pozorja verovatno će biti podignut. Ivan Medenica kategorično je izjavio kako želi umetničko pozorište u najširoj reči, čime se kao selektor opredelio za promene, ali i za tradiciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar