U trendu

Izložba Arhiva Srbije u Palati Kordelina u Vićenci

VIĆENCA – Posle velikog uspeha u Rimu, izložba Arhiva Srbije „Srbija i Srbi/La Serbia e i Serbi 1914-1918“ otvorena je u Palati Kordelina u Vićenci.

Pre otvaranja izložbe, u sali „Antonio Marco dalla Pože“ u Palati Kordelina, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Frančesko Ruko, gradonačelnik Vićence, Goran Aleksić, ambasador Republike Srbije u Rimu, Loreta Bađio, počasni konzul Republike Srbije u Vićenci, i dr Miroslav Perišić, direktor Arhiva Srbije.

U umetničkom delu programa učestvovali su studenti i profesori Konzervatorijuma grada Vićence i Julija Lazić, parohijanka, učenica srpske škole u Vićenci.

Konferenciji i otvaranju izložbe prisustvovali su, pored velikog broja članova udruženja Srba u Italiji, Leonardo De Marzo, savetnik gradske uprave zadužen za međunarodne odnose, protoprezviter Dalibor Đukić, Dušan Aleksić, predsednik Saveza Srba u Italiji, kao i brojne ličnosti iz javnog života grada.

Delegaciju Arhiva Srbije koja je prisustvovala konferenciji i otvaranju izložbe, pored direktora dr Miroslava Perišića, činili su i pomoćnici direktora Jelica Reljić (koautor izložbe) i Zlatibor Marković.

Izložba Arhiva Srbije „Srbija i Srbi/ La Serbia e i Serbi 1914-1918“ organizovana je u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Rimu, Počasnim konzulatom Republike Srbije u Vićenci, Gradskim većem Vićence, Bibliotekom „Bertolijana“ (Biblioteca Bertoliana) i Savezom Srba u Italiji.

Izložba je otvorena 13. aprila, a moći će da se pogleda do 19. aprila.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike