U trendu

IzloĹžba fotografija Igija Popa u Parizu

Američki muzičar Igi Pop prisustvovao je danas otvaranju izložbe svojih fotografija u Parizu snimljenih u studiju dok je izvodio pesme s poslednjeg albuma.

IzloĹžba „American Valhalla, the art of Post Pop Depression“ u Parizu do 28. maja, pratiće muzičara tokom njegove turneje.

Mnoge fotografije su crno-bele i u velikom formatu, a većina njih nije retuširana da bi sačuvale originalnu i realističnu crtu.

Igi Pop je 2. maja započeo promotivnu turneju novog albuma „Post Pop Depression“ u Parizu nastupom na televiziji Kanal plus, koja će snimak njegovog nastupa emitovati 1. juna.

Posle tog nastupa nazvanog „The Last Nightclubbing in Paris“, muzičar, koji je 21. aprila napunio 69 godina, nastaviće turneju u Ĺ vedskoj, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji posle čega se ponovo vraća u Pariz.

Igi Pop će izvesti pesme s novog albuma objavljenog u martu, i hitove sa starijih albuma „Nightclubbing“, „China Girl“, „Lust for Life“ i „The Passenger“, koje je snimio u saradnji sa svojim prijateljem i kolegom Dejvidom Bouvijem preminulim 10. januara.

BivĹĄi frontmen rok-grupe „StudĹžiz“ glavni je lik u dokumentarnom filmu „Gimme Danger“ reditelja DĹžima DĹžarmuĹĄa koji će biti prikazan na 69. Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu van konkurencije za Zlatnu palmu.

Igi Pop ima ograničen komercijalni uspeh, a smatra se jednim od najvaĹžnijih inovatora pank roka i sličnih muzičkih pravaca. Ponekad ga nazivaju „kumom panka“, a vaĹži za jednog od najdinamičnijih rok izvodjača na sceni.

Taj muzičar je dva puta nastupao u Beogradu  –  1991. i 2008. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.