U trendu

Izložba fotografija Jana Laubšera otvorena u švajcarskoj rezidenciji

Izložba fotografija snimljenih u zabačenim krajevima Rusije „Mi iz sveta“ (Ceux du monde) švajcarskog fotografa Jana Laubšera otvorena je večeras u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu Filipa Gea.

„Naša ambasada želi da rezidenciju učini mestom gde se švajcarski umetnici sreću sa srpskim umetnicima, mestom gde se dešavaju kulturna iskustva i kulturne razmene“, rekao je Ge u ambasadi Švajcarske.

Kultura je, rekao je ambasador, ogledalo koje umetnici daju da bi ljudi videli u kakvom društvu žive i zbog toga umetnici promovišu vrednosti zajedničkog života nezavisno od etniciteta, religije ili boje kože.

On je najavio da će ambasada krajem maja biti domaćin izložbe pet mladih srpskih umetnika i da se na konkurs prijavilo skoro 200 umetnika.

Autor izložbe Jan Laubšer rekao je slike prikazuju zajednicu pravoslavnih vernika, potpuno odsečenu od sveta i svih pogodnosti koje savremeno doba nudi.

On je dodao da je osam godina svakog leta putovao po Sibiru, Kamčatki i tundri tako da dobro poznaje Transsibirsku železnicu.

„Zato sam rešio da nastavim da putujem i prvi put sam odlučio da odem tamo zimi“, rekao je Laubšer.

Direktor festivala „Belgrade Photo Month“, u okviru kojeg je organizovana izložba „Ceux du monde“ David Pužado rekao je da je cilj festivala da pokaže šta se dešava u Srbiji ali i da prikaže Srbiji šta se dešava u svetu.

On je pozvao sve prisutne ambasadore da budu deo festivala sledeće godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.