U trendu

Izložba fotografija o srpsko-indonežanskom prijateljstvu

BEOGRAD – Povodom 65. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Indonezije, Ambasada Indonezije i Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva Nusantra, organizuju izložbu „Jubilej srpsko – indonežanskog prijateljstva“ koja će biti otvorena večeras u Galeriji 73 u Beogradu.

Izložbu će otvoriti ambasador Indonezije, Mohamed Čandra Viđa Juđa, a u kulturno-umetničkom programu nastupiće članovi plesne grupe „Citra Indonezija“ iz Ambasade, koji će izvesti tradicionalni indonežanski ples, dok će vredne indonežanske ruke pripremiti tradicionalne specijalitete.

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva Nusantra organizovalo je u poslednjih četiri i po godine više od 40 izleta po gradovima, etno selima, planinama, vodopadima, vrelima, verskim objektima Srbije, na kojima su putovali predstavnici naroda dve zemlje.

Izložba fotografija „Jubilej srpsko-indonežanskog prijateljstva“ čini 65 fotografija sa tih putovanja.
Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu i najveća ostrvska zemlja.

Sa preko 17.500 ostrva hridi i stena, više od 300 naroda, zemlja je koju seku tri časovne zone, sa velikim brojem aktivnih vulkana i bujnom vegetacijom.

Indonezija je velika inspiracija za srpske turiste i poslovne ljude koji sve više posećuju ovu jedinstvenu zemlju.
Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva Nusantra osnovano je 2003. i ima za cilj da postane jezgro nevladinog sektora radi jačanja odnosa između dve geografski udaljene, ali kroz nedavnu istoriju bliske zemlje.

Nusantra svojim aktivnostima pomaže uspostavljanju saradnje u oblasti socijalnih pitanja, umetnosti, obrazovanja, kulture, sporta, ali i doprinosi jačanju i razvoju političkih i ekonomskih odnosa i saradnji između Srbije i Indonezije.

Tako je Nusantra svojevrstan „most“ za razvoj ukupnih bilateralnih veza dveju tradicionalno prijateljskih država.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.