U trendu

IzloĹžba najboljih fotografija iz regiona u Knez Mihailovoj

Najbolje fotografije sa ovogodiĹĄnjeg regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju „Betina fotografija godine“ izloĹžene su od danas na početku Knez Mihailove ulice, peĹĄačke zone u centru Beograda.

Do 31. jula Beogradjani i gosti glavnog grada moći će da vide četiri nagradjene i još 44 najbolje fotografije sa ovogodišnjeg konkursa koje je stručni žiri odabrao za izlaganje.

Pobednik ovogodiĹĄnjeg, 12. konkursa „Betina fotografija godine“ je fotoreporter hrvatske novinske agencije Hina Damir Senčar s fotografijom pod nazivom „Poplave-Gunja“, dok su drugu i treću nagradu osvojile njegove kolege iz Agencije Frans pres i priĹĄtinskog lista Koha Ditore Andrej Isaković i Driton Pačarada.

Autor najbolje fotografije po izboru publike na Fejsbuku je ove godine fotoreporter portala Klix.ba Feđa Krvavac.

Na ovogodiĹĄnjem konkursu „Betina fotografija godine“ učestvovalo je 120 profesionalnih fotoreportera iz 11 zemalja sa 498 fotografija.

Članovi žirija ovogodišnjeg Betinog konkursa bili su vanredni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu Ivana Tomanović, fotoreporter Večernjih novosti Predrag Mitić i urednik Foto redakcije Bete Nenad Petrović.

„Betinu fotografiju godine“ podrĹžali su Ambasada SAD u Srbiji, kompanije Bambi, Knjaz MiloĹĄ, Imlek, Sony, Zira centar, Zira hotel i Koka-kola.

Konkurs za najbolju novinsku fotografiju Beta je ustanovila 2004. godine, povodom 10 godina od početka rada agencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.