U trendu

IzloĹžba National Geographic na Festivalu nauke

BEOGRAD – TV kanal National Geographic predstavio je svoju izloĹžbu „Planeta ili plastika“ u okviru 13. Festivala nauke, najveće manifestacije u oblasti promocije nauke i obrazovanja, koji je odrĹžan na Beogradskom sajmu od 5. do 8. decembra.

Svoj doprinos festivalu kanal je dao kroz prikaz devet fotografija nagrađivanog autora Rendija Olsona, a ova izložba deo je dugoročne međunarodne inicijative National Geographic brenda, s ciljem da se smanji potrošnja plastike za jednokratnu upotrebu.

„National Geographic kao globalni brend, ima jedinstvenu poziciju da se uhvati u koĹĄtac sa ovom temom na najbolji mogući način – kroz realističan prikaz pravog stanja zagađenosti planete i naučni pristup ovom gorućem problemu od čijeg reĹĄavanja zavisi opstanak planete“, ističu iz ovog brenda.

U okviru ĹĄtanda National Geographic bio je postavljen i providni kockasti kontejner sa plastičnim otpadom, kao primer koliko plastike u Srbiji za svega 30 minuta potroĹĄi 30.000 ljudi – koliko ih je posetilo ovogodiĹĄnji Festival nauke.

Za sve posetioce bio je pripremljen specijalni kviz na temu „Planeta ili plastika“, a oni koji su dali tačne odgovore na poklon su dobili National Geographic platnenu torbu koju mogu da koriste umesto plastičnih kesa.

Tema ovogodiĹĄnjeg festivala „Razotkrivanje“, posvećena je razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća, a učestvovalo je viĹĄe od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije i iz inostranstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.