U trendu

Izložba „Slikati prirodom“ u galeriji „Progres“

BEOGRAD – Izložba slika velikog formata „Slikati prirodom“ prof. Đorđa Stanojevića, biće otvorena sutra u galeriji „Progres“, čime će biti označen i početak rada nove kulturno-umetničke inicijative „Kvart Belgrade Waterfront“.

Jedinstveni odnos prirode, umetnosti i čoveka, prikazan na platnu, oslikava Stanojevićevo opredeljenje – da stvara umetnost u harmoniji sa životom prirode.

„Proces nastanka umetničkog dela poistovećuje se sa prirodnim procesom, stvarajući jedan potpuno novi kulturni model i identičan je prirodnom procesu nastanka života – nepredvidiv je i posledica je velikog truda“, ističe slikar.

Izložba dela prof. Đorđa Stanojevića prvo je u nizu umetničkih zbivanja koja će biti organizovana pod okriljem „Kvarta Belgrade Waterfront“.

Reč je o novoj kulturno-umetničkoj inicijativi koja podržava razvoj domaćeg stvaralaštva i kreativne produkcije, a čiji će likovni segment biti realizovan u saradnji sa galerijama „Štab“ i „Prozor“.

Pored umetničkih konkursa, program će obuhvatiti saradnju sa etabliranim, ali i umetnicima u usponu, u vidu umetničkih konkursa, izložbi, skulpturnih prikaza, koncerata, pozorišnih predstava, modnih revija i radionica.

Cilj „Kvarta Belgrade Waterfront“ je da podrži srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje.

Kao jedan od budućih nosilaca kreativne energije u Beogradu, program će okupljati slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i brojne druge umetnike i inovatore, čiji rad će predstavljati sinergiju sa novom gradskom oblasti na obali Save.

Izložba će trajati do 14. maja, a posetioci će moći da je pogledaju svakog radnog dana i subotom od 9 do 21 sat, kao i nedeljom od 10 do 18 sati.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike