U trendu

Izložba Sukija Medenčevića otvorena u Jugoslovenske kinoteci

BEOGRAD – Izložbe fotografija „Prozori u svet, prozori u dušu“ Sukija Medenčevića otvorena je večeras u foajeu Jugoslovenske kinoteke.

Izložba je deo internacionalne skupštine Federacije direktora fotografije koja se u Beogradu održava od 12. do 17. marta.

Suki Medenčević je studirao na Fakutetu dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je nastavio studije filmske kamere u čuvenoj praškoj filmskoj školi.

Nakon prvog igranog filma, snimljenog 1994-te, nastavlja sa radom u Holivudskoj filmskoj industriji na preko 15 igranih i TV filmova, kao i brojnim reklamama.

Radio je na nekoliko dokumentarnih filmova za kompanije ILM, Pixar, Hearst Corporation, a trenutno završava film „Istrorija Imegneering-a“ za Disney Studio.

Medenčević kaže da izložene fotografije predstavljaju presek njegovih radova u protekle tri godine.

„Reč je o kompilaciji ciklusa koje sam kao direkotor fotografije prolazio radeći na različitim projektima. Obilazio sam svet i na različitim lokacijama fotografisao različite prizore. Svi ti prizori bi bili deo nekog filma koji zapravo nikada nisam uspeo da snimim“, kaže Medenčević.

Njegova izložba „Prozori u svet, prozori dušu“ nedavno je doživela veliki uspeh u Los Anđelesu, a beogradska publika moći će da je vidi od 13. do 28. marta u u foajeu Jugoslovenske kinoteke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.