U trendu

Izložba Ženskog arhitektonskog društva u Klubu RTS

BEOGRAD – Treća izložba ženskog arhitektonskog društva ŽAD, pod nazivom „Višeslojnost“, biće svečano otvorena večeras u 19 sati u Klubu RTS u Hilandarskoj 2.

Postavka će biti dostupna javnosti do 9. decembra, a prikazaće raskoš kreativnih pravaca i disciplina u kojima se ostvaruju žene arhitekte.

Na otvaranju će govoriti Prof. Dr Eva Vaništa Lazarević, predsednica ŽAD-a, Snežana Ristić, Radio Beograd 2, Jelena Sekulić Nedeljković, UNWomen i akademik prof. Branislav Mitrović uz moderiranje Anje Milić, predsednica skupštine udruženja ŽAD.

Za muzički program biti zadužene Katarina Vukoman i Ana Konstrakta Đurić.

Naspram tradicionalnog pogleda na struku, današnju arhitekturu stvaraju različite osobe, a u reprezentaciji neke drugačije slike ovog poziva prednjače žene.

Čime se sve to žene arhitekte bave u svojoj karijeri, da li i koje srodne aktivnosti pronalaze su pitanja koja su i nametnula ovogodišnju temu i naziv izložbe, kao jedini pojam koji može da obuhvati nivoe kreativnosti, ali i moguće pravce delovanja žena u arhitekturi.

Uspešne su u modnoj industriji, dizajnu, izradi dekorativnih elemenata, enterijera i opreme, ali i u izdavaštvu, muzici, fotografiji, slikarstvu, programiranju, medijima, a njihova imena su među najzvučnijima kod nas i u svetu.

U okviru izložbe, biće održane tribine i radionice: Arhitekte u kreativnim industrijama, Arhitektura aktivizma, Slojevi nasleđa Beograda, ŽAD radionica Arćiplay mali stvaraoci i tribina Arhitektonski doprinosi neprofitnom stanovanju u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.