U trendu

Jagodina „sačuvala“ bioskop, spremni zanimljivi programi

JAGODINA – Direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović rekao je za Tanjug da očekuje da ove godine ponuda domaćih filmova bude najbogatija do sada, a s obzirom da su Ministarstvo kulture i informisanja i Filmski centar Srbije lane izdvojili znatno više novca za domaći film.

„To u stvari i jeste cilj svih domaćih prikazivača“, kazao je Petrović.

Ove godine, inače, u bioskop u Jagodini, a koji je osnovna delatnost Kulturnog centra, radi u kontinuitetu i rentabilno, dok su se mnogi u Srbiji ugasili i u njemu će biti prikazano više od 150 filmova domaće i strane produkcije i filmova za decu, a projekcije će biti i u Letnjoj bašti i u Akva parku, naveo je Petrović.

Tehnička poboljšanja koja su urađena u manjem obimu omogućiće da se ove godine najnoviji veliki bioskopski hitovi u bioskopu prikazuju u najboljoj postojećoj varijanti, kazao je direktor.

„Tehnička usavšavanja su nam neophodna, budući da se savremene distributerske preformanse usavršavaju ogromnom brzinom. Nijedan bioskop koji nema digitalni bioskopski projektor nije u mogucnosti da prikaže najnovija filmska ostvarenja i velike filmske hitove, tzv. mejdžore“, objasnio je Petrović.

U vezi s tematskim filmskim revijama i savremenim francuskim filmom, Petrović je istakao dobru saradnju sa Francuskim instututom u Beogradu, koja traje od 2013, a u planu je takva saradnja i sa Gete institutom u Beogradu.

Kulturni centar će ove godine kao i prethodnih organizovati posete bioskopu predškolske i školske dece sa nižim cenama karata i besplatne projekcije za decu sa posebnim potrebama, naveo je Petrović i dodao da će, dinamika poseta biti određena nastavnim planovima i programima.

Filmovi u bioskopu u Jagodini prikazuju se šest dana sedmično, osim četvrtkom, koji je rezervisan za predstave Gradskog pozorišta, od 18 i 20 sati, a za decu od 16 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.