U trendu

Jagodinicima ne smetaju ni kiša ni sneg, kupuju po 10 knjiga

JAGODINA – Kulturna manifestacija, posvećena knjizi, 19. regionalna „Noć knjige“ i pored lošeg vremena, snega i kiše, napunila je večeras ljubiteljima lepe pisane reči Knjižaru „Lagune“ u „Vivo“ šoping centru u Jagodini, najveću u Pomoravskom okrugu, gde su cene i do 40 odsto niže za ovu priliku.

Kupci su svih uzrasa od učenika osnovnih škola do penzionera, a prednjače žene koje su neke došle i sa decom u naručju. Ima i tata sa deceom u naručju. Kupuje se i po deset knjiga. Red je do kase, a na kasi tri radnice koje imaju pune ruke posla.

Rukovodilac knjižare Ljiljana Cvetković za Tanjug kaže da je veoma zadovoljna odazivom kupaca, a cene su snižene od 25 do 40 odsto za domaća izdanja i 20 odsto za strana.

Cvetković kaže i da je bila „pomalo zabrinuta koliko će kupaca doći jer je vreme jako loše“.

Inače, uz knjige kupci dobijaju i prigodne poklone, a kupovina traje do ponoći.

U Jagodini u Noć knjige uključila se i Narodna biblioteka „Radoslav Nikičević, koja je snizila godišnju članarinu za 40 odsto za sve koji se učlane do kraja godine. Umesto 500, plaćaju 300 dinara.

I Salon knjiga „Til“ u Jagodini je večeras ponudio veliki broj naslova po sniženim cenama. 

Povodom Noći knjige pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo, večeras je u rodnom Paraćinu promovisao drugi deo druge knjige trilogije „Higijena nesećanja“ i održao koncert.

Noc knjige se održava u 28 gradova u Srbiji i regionu na 57 lokacija, a regionalni karakter manifestaciji daju i klubovi „Lagune“ u Banjaluci, Bjeljini, Tuzli, Sarajevui, Podgorici i Nikišiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar