U trendu

Japanci Srbima: Autore najboljih manga radova vodimo kod nas

Japanska ambasada u Srbiji saopštila je danas da će Jedanaesti međunarodni konkurs za manga radove, odnosno stripove ili karikature, biti otvoren do 16. juna.

Svi zainteresovani iz Srbije i Crne Gore svoje aplikacije mogu do 5. juna poslati na adresu ambasade Japana u Srbiji sa naznakom „Aplikacija za Jedanaesti međunarodni konkurs za manga radove“.

Kako je saopštila ambasada Japana u Srbiji, aplikacije mogu da pošalju i direktno na adresu Jedanaestog međunarodnog konkursa za Manga radove u Tokiju i to do 16. juna.

Taj međunarodni konkurs osnovan je u maju 2007. godine na inicijativu tadašnjeg ministra spoljnih poslova Taroa Asa, sa ciljem da se nagrade najbolji manga autori i da se na taj način doprinese popularizaciji manga kulture širom sveta.

Dobitnici nagrada će na poziv Japanske fondacije, prisustvovati ceremoniji dodele nagrada u Tokiju u februaru 2018. godine.

Tokom desetodnevnog boravka u Japanu moći će da razmene iskustva i mišljenja sa nekim od najboljih manga autora, ali i da posete neke od najeminentnijih izdavačkih kuća i najbitnijih lokaliteta u Japanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.