U trendu

Josipa Lisac: Sveže ideje su najvažnije u muzici

BEOGRAD – Diva jugoslovenske pop scene Josipa Lisac održaće koncert sutra uveče u beogradskom Sava centru, a nastupom u Beogradu, na Dan zaljubljenih, slavna pevačica proslaviće 70. rođendan.

Njen koncert na istom mestu 2018. godine obeležio je nastup sa elektro – džez bendom Ćui iz Hrvatske.

Umesto u standardnog pop koncerta Josipa Lisac je tada publici darovala nesvakidašnji džez sešn.

Pred nastup u Beogradu Lisac za Tanjug kaže da njena vitalnost na sceni potiče iz davne odluke da bude samo svoja u muzičkom svetu.

„Nije bilo kockanja i pregovora sa tom odlukom od kada sam spoznala moć i lepotu muzike. Ako mi je darovan talanat onda je bio red da ga na najbolji način iskoristim. Na mnogobrojna pitanja kakav je to zapravo žanr u kojem muzički delujem uvek sam govorila da sa publikom kroz glas delim ono što osećam. Tako je i danas“, kaže Lisac.

Saradnja sa mladim talentovanim muzičarima je za nju jedan od putokaza kakve sve forme ima savremena pop muzika.

„Biti svež na sceni ne znači samo voditi računa o svom zdravlju, mada mi joga veoma pomaže da čisto mislim i prosuđujem. Sveže ideje su najvažnije i okviri u koje možete da ih smestite sa sopstvenim izvođačkim sposobnostima“, rekla je Lisac.

Ona kaže da će njen gost na sutrašnjem koncertu biti lider benda Irie FM Vukašin Marković

„Vaspitan i jako talentovan mlad čovek sa kojim spremam posebno iznenađenje za publiku“, kazala je Lisac i dodala da je istraživala beoogradsku muzičku sceni i naišla na bend Irie FM.

Kako kaže, nakon takvog otkrića nije imala dilemu ko će biti gost na njenom koncertu.

„Vukašin je jako pristojan dečko i lako smo se dogovorili oko nastupa. Za mene je jako važno da čujem kako misle i stvaraju mladi talentovani muzičari. Svako ko ima nameru da stvara umetnost mora da ostane radoznao i otvoren bez sujete čitavog života. Vilim klasiku, ali jako cenim i Irie FM i verujem da se sve to čuje na mojim koncertima“ kaže Lisac.

Odanost beogradske publike definiše kao uzvraćenu ljubav.

„Prilaze mi ljudi u Beogradu i govore da sam mnogo učinila za njih nekim koncertom ili albumom i to su neprocenjivi momenti koji ostaju večno u mom srcu“, kaže Lisac.

Prošlog meseca je snimila novu pesmu „Daleko“ i uradila za tu numeru spot.

„Imam sreće da je muzika deo mog života na najlepši način i nameravam što duže da uživam u tome“, kazala je Lisac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.