najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Jovan Kolundžija održaće koncert 16. decembra na Kolarcu

Virtuoz na violini Jovan Kolundžija i ove godine će održati tradicionalni decembarski koncert u Kolarčevoj zadužbini 16. decembra.

Kolundžija će nastupiti sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom.

Na programu koncerta “Muzika je moja priča” biće sonate Žan-Meri Leklera i Ludviga van Betovena, kao i kompozicije Kamija Sen-Sansa, Frica Krajslera i Karlosa Gardela.

Proslavljeni violinista još od studentskih dana nastupa sa sestrom, pijanistkinjom Nadom Kolundžijom, pasioniranom pobornicom savremene muzike, te će ona na predstojećem koncertu odsvirati tri tanga.

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, vezana je za ime Kolundžije koji devetu godinu zaredom u decembru pozdravlja svoju publiku u Kolarcu posebno osmišljenim koncertnim projektima.

Kolundžija je dobitnik najznačajnijih domaćih priznanja, ali i inostranih nagrada u Parizu, Londonu, Zagrebu, Budimpešti.

Nastupao je širom Evrope, Amerike, Kanade, Azije i Juzne Amerike i iza sebe ima oko 4.000 koncerata.

Kolundžija je i jedini umetnik koji kontinuirano pruža podršku najmlađim kolegama muzičarima, znajući koliko je težak put ka usponu, na koma se izgube mnoga imena koja su obećavala.

U Centru lepih umetnosti “Guarnerius”, čiji je Kolundžija osnivač, od 2001. godine nastupaju mladi umetnici i najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti.

Pokrovitelj koncerta 16. decembra je Grad Beograda, a organizatori “Guarnerius” i Zadužbina Ilije M. Kolarca.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike