U trendu

Jubilej Ateljea 212

Atelje 212 napunio je pedeset godina. U slavljeničkoj atmosferi obeležen je ovaj jubilej u prisustvu svih članova ansambla, prijatelja kuće i verne publike. Celodnevni programi pod nazivom „Sećanje – sve što ste oduvek želeli da znate o Ateljeu a niste smeli da pitate“ počeli su još u prepodnevnim satima, uz učešće velikog broja glumaca koji su svojim talentom i posvećenošću teatru obeležili početak rada ove kuće.

Uz Milana Cacija Mihailovića kao domaćina, svojih lepih trenutaka koje su proveli u Ateljeu 212 sećali su se, prepričavali brojne anegdote, događaje sa proba i gostovanja dramski umetnici: Tatjana Beljakova, Branka i Mlađa Veselinović, Ljubica Ković, Renata Ulmanski, Ružica Sokić, Mira Stupica. Sve veterani srpskog glumišta. Atelje 212 i dan-danji stoji na svoja četiri jaka stuba. To su Mira Trailović, Ljubomir Muci Draškić, Aleksandar Popović i Dušan Kovačević. U jezgru te kombinacije formiran je jedan divan ansambl mladih, talentovanih glumaca, pobednički tim koji je plenio svojom snagom, talentom i neodoljivim šarmom. Više nego za bilo koji drugi glumački ansambl, za ansambl Ateljea 212 važi priča da je kao jedna porodica, uz napomenu da su ovakva okupljanja pomalo i setna, jer se publici više neće predstavljati velikani poput Zorana Radmilovića, Taška Načića, Nede Spasojević i Danila Bate Stojkovića. Tu su, međutim, nove mlade snage, od kojih Atelje 212 očekuje mnogo, i nema razloga da ne bude tako.

Povodom proslave ovog velikog pozorišnog jubileja, otvorena je i izložba fotografija na kojoj su predstavljeni najzanimljiviji događaji iz proteklih pedeset godina. Među mnogobrojnim autorima čije su fotografije izložene, tu je i Vukica Mikača, poznati umetnički fotograf, a postavka će trajati do kraja godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.