U trendu

Kalendar o Beogradu predstavljen u Napulju

NAPULJ,10.decembra( Tanjug) – „Beograd – Napulj 2020: u crnom i belom“ prestižni kalendar italijanske kulturne asocijacije „Di Meo vini ad arte“ iz Napulja na čijim su stranicama raskošne fotografije građevina srpske prestonice, predstavljen je posle Beograda, u oreganizaciji Ambasade Srbije u Italiji, i u ovom gradu.

Đeneroso Di Meo, jedan od nosioca inicijative da se kroz foto objektiv prikažu zdanja pojedinih gradova, ovaj put kroz objektiv Masima Listrija Beograd i njegov Narodni muzej, Savezna skupština, Narodna banka, Narodno pozorište.., govorio je o tome kako je , zajedno sa i članovima ove asocijacije, imao priliku da se uveri u lepote glavnog grada Srbije tokom boravka u Beogradu početkom novembra.

Kalendar je predstavljen u napuljskom zdanju Palati Sera di Kasano iz 17. veka, u prostorijama Instituta za filozofiju, u prisustvu oko 200 potomaka napuljskih aristokratskih porodica, a ambasador Srbije u Italiji, Goran Aleksić, zahvalio se domaćinima na želji i naporu, kako je rekao, da upoznaju Srbiju i Beograd..

On je dodao da ovaj kalendar predstavlja korak u približavanju i upoznavanju dva grada koji imaju svoju lepotu i šarm i najavio druge manifestacije koje planiraju Grad Napulj i Asocijacija De Meo.

Pozdravljajući prisutne u ime domaćina, Frančesko Sera di Kasano, podsetio je na solidarnost koju su Napolitanci pokazali sa Srbijom u vreme bombardovanja 1999. kada je Institut za filozofiju objavio javno pismo protesta protiv NATO bombardovanja.

Prethodnih godina kalendari su bili posvećeni Lisabonu, Istanbulu, Beču, Moskvi. Štampaju se u tiražu od osam hiljada, a potom, obilazeći svet, bivaju predstavljani na raznim mestima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar