U trendu

Kerber, Vlada Džet, Rezervni plan. . . na festivalu Starčevu

STARČEVO – Hard rok bend Kerber, Vlada Džet bend, Vesele osamdesete, Rezervni plan i drugi nastupiće na jubilarnom 10. Ex Yu Rock Festu, koji će biti održan 11. i 12. avgusta u Starčevu kod Pančeva, uz besplatan ulaz za posetioce, najavili su danas iz promoterske kuće Long Play.

Prve večeri u subotu 11. avgusta svira jedan od pionira domaćeg roka, legendarni basista Vlada Janković Džet sa svojim bendom.

„Sarađivao sam sa ovom manifestacijom kao voditelj, a sada konačno da dovedem svoj bend da svira. Imamo pojačanje u bendu, Borka Mitića, gitaristu koji je petnaestak godina svirao u Kanadi. On je Satrijani vrsta gitariste, ali sam ga pripitomio da svira kod mene. Dečko stvarno odlično svira gitaru“, kaže Vlada Džet.

Legendarni Kerber, vlasnici hitova „Mezimac“, „Ratne igre“, „Hajde da se volimo“ i „Mama, tata“, glavne su zvezde druge večeri festivala u Starčevu 12. avgusta, kada nastupaju i bend Rezervni plan, koji iza sebe ima debi album „Vidi šta ću ti reći…“ (2014), kao i tribjut bend Ex Yu rok hitova Vesele osamdesete.

„Kerber će stvarno biti počastvovan publikom koja će biti u Starčevu, jer očekujemo da je edukovana. Možete očekivati bend koji je potpuno usviran, usviraniji neko kad smo bili mlađi. Moj je stav da životno iskustvo mora kroz muziku da izađe u nešto mnogo veće nego što je puka zabava. Kompletni smo, jedva čekamo da se vidimo“, poručuje pevač Kerbera Goran Šepa-Gale.

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčeva Petar Andrejić ističe da su za „deset godina Ex Yu Rock Festa nastupila u Starčevu neka od najvećih imena“ regionalne scene, kao što su Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Partibrejkers, Atomsko sklonište, Van Gogh, Psihomodo pop, Pekinška patka, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Majke, Babe, Neno Belan…

Banatsko mesto Starčevo ima dugu i bogatu rokenrol tradiciju, dokumentovanu knjigom „Rokeri iz neolita“ (2008) Darka Ješića, koji najavljuje njeno novo, dopunjeno izdanje.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike