U trendu

Kindl o efikasnom i zabavnom „Smart home“ konceptu

BEOGRAD – Čarli Kindl je u Beogradu održao predavanje na temu „The future of IoT devices in The Home“, on je inače 21 godinu proveo radeći na razvoju Microsoft proizvoda i servisa, a za Tanjug je govorio o „Smart Home“ konceptu kao odličnom za ekonomsku efikasnost i bezbednije domaćinstvo, ali i kao o dobroj zabavi.

Jedan od tvoraca Amazon Ećo i Alexa virtuelnog asistenta, Kindl kaže da definitivno koncept „Smart Home“ pruža mnogo zabave, čini život ugodnijim, nudi mnoge zanimljivosti i pre svega povećava bezbednost domaćinstava.

Dobra stvar ‘Smart Home’ tehnologije je što pruža lepši način života i modernije životne stilove za svakoga, napominje Kindl, te dodaje da je taj koncept dana dostupan svima bez obzira na ekonomske mogućnosti.

„Vi možete započeti od nekog osnovnog nivoa koji je jako jeftin, kao što je na primer automatski sistem kojim uključujete i isključujete osveteljenje u vašoj kući u zavisnosti od toga da li ste ili niste kod kuće“, navodi Kindl.

Takođe, dodaje, da konceptom „Smart Home““ može da se reguliše temperatura u kući i to sve za 100 dolara.

Kindl kaže da je veoma srećan što je tehnologija dostigla nivo sveprisutnosti po cenama koje su prihvatljive svima, te navodi da će u Beogradu predstaviti kako njegova kompanija i on vide IoT tehnologiju.

„To je zapravo skraćenica (Internet on Things) za tehnologiju onlajn uređaja i ta reč zapravo ne znači mnogo za ljude, ali ću pokušati da objasnim šta ona znači za svako domaćinstvo“, objašnjava Kindl.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.