U trendu

Kluni se vraća na TV s „Kvakom 22“

PASADENA – Američki glumac i reditelj Džordž Kluni, koji se posle 20 godina vratio na TV adaptacijom romana „Kvaka 22“, izjavio je da je cilj serije po tom klasičnom delu Džozefa Helera iz 1961. da pokaže „ludilo“ rata.

Na predstavljanju serije novinarima na skupu Udruženja televizijskih kritičara u Pasadeni, Kluni je rekao da je prvobitno odbio da se uključi u rad na toj priči o vojniku u Drugom svetskom ratu koji se bori s vojnom birokratijom, ali je potom pristao pošto je video kakav su zadivljujući posao uradili scenaristi.

Kluni je izvršni producent i reditelj dve od šest epizoda serije čije će emitovanje početi 17. maja na striming servisu Hulu.

On je rekao da taj „omiljeni“ Helerov roman ismeva vojnu birokratiju i glupost rata.

„Mislim da to važi i danas. Svi mi provodimo dane i noći misleći o takvim situacijama. Ova priča se upravo odnosi na to ludilo“, rekao je Kluni.

„Kvaka 22“ je priča o američkom vojniku Josarijanu kome je jedini način da izbegne stalno povećanje broja misija kako bi bio oslobođen dužnosti da bude proglašen ludim, ali da bi dokazao da je lud mora da pristane da izvrši opasne misije, i to je apsurdna „kvaka 22“.

„Mislim da se svi mi ovih dana svako jutro budimo u tom stanju opšte anksioznosti, a ovaj roman je divno pročišćenje, proročansko pročišćenje“, rekao jedan od scenarista Luk Dejvis.

U seriji Josarijana igra Kristofer Ebot, a njegovog komandanta, pukovnika Ketkarta, Kajl Čendler.

Kluni, koji je prvobitno trebalo da igra Ketkarta, odlučio se za sporednu ulogu Šajskopfa.

Kluni (57) poslednji put je igrao na TV kao doktor Dag Ros u seriji „ER“, da bi posle napravio uspešnu karijeru na filmu.

U Pasadeni je izjavio da se raduje povratku na televiziju.

„Ne razmišljam o mediju. Zaista ne. Jedino mislim o kvalitetu posla i o onome što možemo da učinimo“, rekao je Kluni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar