U trendu

Knjaževsko-srpski teatar gostuje u Beogradu

BEOGRAD – Knjaževsko-srpski teatar gostuje u Beogradu sa izložbom „Svaka ludost beše mi igračka“ koja je posvećena Ljubomiru Ubavkiću Penduli i sa predstavom „Džast merid“ po tekstu Dunje Petrović i režiji Vojina Vasovića.

Izložba „Svaka ludost beše mi igračka“ sa fotografijama na 14 velikih panoa koje svedoče o karijeri kragujevačke glumačke legende, biće otvorena večeras u prostorijama Udruženja kragujevčana u Beogradu.

Autori izložbe Ana Kolbjanova, Milena Vučković i Marko Misirača, želeli su da se izložbom otkrije tek jedan segment bogate ličnosti Ljubomira Ubavkića Pandule koji predstavlja simbol jednog grada, jedne sredine i jednog vremena, ističu iz kragujevačkog teatra.

Ansambl Knjaževsko-srpskog teatra, u kome su Čedomir Štajn, Dušan Stanikić, Nikola Milojević, Miroslav Petrović, Marina Stojanović i Aleksandar Milojević, izvešće komediju „Džast merid“ na sceni „Raša Plaović“.

Autorka teksta Dunja Petrović naglašava da vreme i mesto u kome živimo pruža beskonačan potencijal za komediju i apsurd.

„U okolnostima u kojima se više živi od snalažljivosti nego od novca, dovijanje je postalo gotovo zanimanje po sebi. To je bila polazna tačka mog komada i zato su glavni likovi majstori upravo tog zanata. Lepi ima krupne ambicije, iako je trgovac na sitno, muljator koji živi od danas do sutra u neprestanim pokušajima da se domogne lake love… ili bilo kakve love, Vektor je uštogljeni fizičar, jedan od onih preškolovanih, nesnađenih ljudi i Dobrica, mladoženja“, objasnila je Petrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar