U trendu

Knjiga „Plavo ćebe“ Ljiljane Smiljanić

BEOGRAD – Knjiga „Plavo ćebe“ Ljiljane Đ. Smiljanić, za koju je čarobne ilustracije uradio Duško Stefanović, izašla je iz štampe u izdanju Otvorene knjige.

Posle „Talasa“ i „Knjige u knjizi“, Ljiljana Smiljanić je obradovala svoju čitalačku publiku pričom o ljubavi kroz pogled jednog ćebeta – nemog posmatrača sa dna ormana početka ljubavne sreće i zanosa, ali i suza i rastanka koji možda nije konačan.

Autorka je rekla da je njena inspiracija za ovu priču kao i sve druge – „život“.

„Postoje veliki i mali pisci, postoje oni sa dušom kao što je Ljiljana Đ. Smiljanić čijim perom i promišlju oživljava svet oko nas, i kao čarolija istog, jedno malo ‘Plavo ćebe'“, naveo je novinar Dragan Milivojević predstavljajući knjigu.

Kroz Ljiljanine retke, kako je istakao, „protiče šuštanje lišća neimarskih bašta, soba s pogledom na teatar, muzika koja je pratila sve one ljubavi koje smo smestili duboko u sebe, ili možda u dno ormana da poput malog plavog ćebeta jednog dana ispričaju…Ispričaju sve tagove večne emocije koje su možda deo kafea na San Mišelu ili čamca na Seni koji voze večne ljubavnike …“

„Kada uzmete u ruke ‘Plavo ćebe’, tada reč progovori kao muzika…I kao da je sve utihnulo…sem ljubavi obojene u plavo…“, zaključio je Milivojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.