U trendu

„Noć knjige“ večeras 15. put

Petnaesta „Noć knjuge“ biće održana večeras, od 17 sati do ponoći, u svim knjižarama „Delfi“ i Laguninim klubovima citalaca u Srbiji. Čitaoci će imati priliku da po najpovoljnijim cenama kupe nove svetske hitove, knjige domaćih autora, a knjige na stranim jezicima će se prodavati uz popust od 20 odsto.

„Noć knjige“ će biti održana na najvećem broju lokacija do sada i to na 53 mesta u 26 gradova, a u gradovima gde nema ni knjižara ni klubova „Lagune“, poput Zaječara i Loznice, biblioteke su preuzele na sebe da organizuju programe vezane za ovu manifestaciju. Regionalni karakter „Noći knjige“ daju klubovi čitalaca u Banja Luci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

U knjižarama i klubovima čitalaca gostovaće 40 pisaca koji će promovisati svoja dela. Tokom „Noći knjige“ biće premijerno srpskim čitaocima predstavljen roman Amosa Oza „Juda“, roman nobelovca Žozea Saranaga „Pećina“, a specijalitet će, kako najavljuju organizatori, biće roman „Planine Parnasa“ poljskog nobelovca Česlava Miloša koji je prvi prevod na strani jezik u svetu. U ponudi će se naći 80.000 naslova, jer su otvorena vrata za 50 izdavača iz cele Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.