U trendu

Koncert pijanistkinje Alesandre Čeleti u Beogradu

BEOGRAD – Poznata italijanska pijanistkinja i kompozitor, Alesandra Čeleti, održaće koncert u Beogradu, 25. februara u Muzičkoj galeriji, najavili su danas organizatori

Ona će izvesti kompozicije čiji su autori Erik Satie i Gurđieff, De Hartmann, kao i nekoliko dela čiji je ona autor.

Koncert se održava u Srbiji kao deo brojnih kulturnih, naučnih i ekonomskih manifestacija povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda.
Čeleti je predstavnica avangarde u klasičnoj muzici, poznata po izvođenjima dela autora među kojima su: Erik Satie, Claude Debušy, Maurice Ravel, Baldašarre Galuppi, Gurđieff / De Hartmann, John Cage i drugi.

Nastupala je širom sveta, u zemljama Evrope, Afrike, Azije i Amerike. Poznata je i po svom koncertnom performansu širom Italije „Piano piano na putu“, čime je organizovala besplatne putujuće koncerte na pozornici na kamionu.

Neobična turneja u kojoj emocije jedne umetnice i njen klavir prelaze hiljade kilometara i gde ona svira na prelepim mestima u skrivenim delovima Italije, postala je deo dokumentarnog filma koji je osvojio i nekoliko nagrada na festivalima.
U Beogradu Alesandra Čeleti će predstaviti i svoj materijal sa albuma koji izlazi na vinilu, pod nazivom „#Cellettiblue“ .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.