U trendu

Koncert posvećen žrtvama NATO agresije

BEOGRAD – Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ sinoć je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu održao koncert pod nazivom „Da se ne zaboravi“, posvećen žrtvama NATO agresije 1999. godine.
Pored Ansambla „Binički“, horova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Dečijeg kulturnog centra, na koncertu su nastupili Goran Šepa, Zorana Pavić, Kiki Lesendrić, Mia i Una Ganić, Oliver Njego, Snežana Berić – Ekstra Nena, Žarko Dančuo i solisti na trombonu i fruli Aleksandar Benčić i Bora Dugić.

Dirigenti su bili Katarina Božić, Igor Mitrović i Vojkan Borisavljević.
Posle kratkog podsećanja na 78 dana stradanja koja su obeležila 1999. godinu, program je upečatljivo i emotivno počeo „Pesmom malom anđelu“, kojom je Dečiji hor oživeo sećanje na trogodišnju Milicu Rakić i sve mališane koji su život izgubili tokom bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije.

Potom je načelnik Ansambla, kapetan fregate Svetozar Vasileski, pozvao na odavanje pošte nevinim žrtavama agresije, što je i učinjeno kroz Mokranjčev „Vječnaja pamjat“, koji je izveo „Binički” i Hor, a solista je bio đakon Aleksandar Sekulić.
Sećanja su oživljena i kroz „Baladu nerođenih“ Bore Dugića, „Actus tragicus“ Ivana Jevtića, uz solistu na trombonu Aleksandra Benčića, te potresnu „Vilu sa Košara“ u izvođenju Hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.