U trendu

Konferencija Forum kreativna Evropa u Beogradu

BEOGRAD – Forum Kreativna Evropa 2019, konferencija koju Desk Kreativna Evropa Srbija održava peti put u Beogradu, počela je danas u Kolarčevoj zadužbini.

Pod sloganom Relacije – moć kulturne saradnje, program Foruma je organizovan u tri bloka: Kritičko mišljenje i medijska pismenost, Participativno upravljanje u kulturi, Horizontalno znanje i podrazumeva horizontalne načine učenja, razmene, uključivanja i povezivanja domaćih i inostranih profesionalaca. Poseban deo program posvećen je sticanju praktičnih znanja u vezi konkurisanja i razvoja evropskih projekata.

Forum je otvorio Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija, koji je kazao da je cilj tog skupa da pokaže kako kultura može da menja društvo na bolje iako to uvek nije tako.

„Naša ideja je da Forumom uvek iznova ukazujemo na značaj kulture u svakom društvu. U današnje vereme kada svuda u svetu postoje opasni društveni procesi, kultura je važan segment svake zajednice“ kazao je Tadić.

U Forumu će učestovati preko 50 profesionalaca u kulturi iz Srbije i Evrope.

U programima i na panelima učesnici će predstaviti prilike vezane za kulturu i kulturne sadržaje u regionu i govoriće o saradnji glavnih protagonista sa kolegama iz Evrope.

Drugog dana Foruma biće organizovan poseban program razmene znanja u oblasti kulture i umetnosti u okviru radionica kulturnog menadžmenta, vizuelnih umetnosti, elektronske muzike, izdavaštva i kulturnog nasleđa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.